BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

๑۩۞۩๑ our local ๑۩۞۩๑

hear it.. feel it.. u can do it..

Friday, July 31, 2009

Lawak JAKARTA dan PHEWITT..

Seorang pasangan suami isteri yang sudah lama berkahwin namun tidak pernah melakukan persetubuhan. Pasangan itu datang berjumpa seorang pakar mencerita kan cerita yang dihadapi, selepas diselidik dan dikaji, didapati si suami menhadapi masalah mati pucuk. Si suami pon pergi la berubat, berjumpa bomoh, dukun, pawang namun tidak juga membuahkan hasil.

Akhirnya si suami berjumpa seorang teman lama dan bertanya apakah cara perubatan yang patot di lakukan, si teman mencadangkan agar dia ke JAKARTA kerana disana ada orang yang boleh mengubati penyakit mati pucuk. Si suami pun berangkat la ke Jakarta, setibanya disana si suami menceritakan masalah nya pada orang tersebut. Si dukun pun berkata:

"senang aja mas ini ubat nya, begini cara nya, lo harus membaca jampi yang guwe ajar, dan jampi ini hanya boleh digunakan hanya 3 kali sahaja. Lo harus menyebut JAKARTA jika mahu melakukan ranjang dan menyebut PHEWIIT jika mahu berhenti".


Si suami pon berkata dalam hati, ok juga kalau macam tu, 3 kali pon xpela, janji aku dapat melakukan nyer. Si suami pon berangkat pulang ke kuala lumpur. Semasa di lapagan terbang si suami terdengar la pengumuman tentang penerbangan.

"Penerbangan dari Jakarta ke Kuala Lumpur akan berlepas 30minit dari sekarang, sila masuk kedalam pesawat"

Selepas mendengar pengumunan itu, maka bangkit la keris si suami. "aduh, boleh naik lak time ni, siot betol la orang ni, arghh ni x boleh jadi ni, Phewiittt" maka jatuh la sendiri keris si suami. Kini cuma tinggal 2 kali peluang untuk si suami.

Setibanya di Kuala Lumpur, si suami terus mendapatkan teksi kerana tidak sabar untuk berjumpa isteri nya dirumah. Sebaik menaiki teksi, si pemandu teksi pon bertanya, "pulang dari mana ni encik? pergi melancong ke ataw urusan kerja?. Si suami pon menjawab " baru pulang dari indonesia, atas urusan peribadi". "ke Jakarta ke encik", tanya si pemandu teksi. Dengan tak semena-menanya maka naik lagi keris si suami.

Si suami mengeluh dalam hati " adoi, sebut Jakarta pulak si driver teksi ni, aku pelangkong kepala driver ni kan". Maka si suami pun menyebut Phewiit lalu turun semua keris si suami. Akhirnya si suami tiba di perkarangan rumah nyer.

"Sayang, abang da balik da ni, sekarang abang da jumpa da penawar bagi masalah abang". Jerit si suami keriangan kepada isteri nya. Mereka pun masuk la ke dalam bilik, masing-masing sudah bersiap sedia untuk SHOW TIME. Si isteri pun bertanya kepada suami nya "abang, tak naik pon keris abg tu, kata da pergi berubat, sama je macam yang sebelom ni".

Si suami dengan berasa bangga nyer menjawab "Sayang tunggu la abg nak tunjuk ni, sayang jangan terjekut taw". Si suami pun menjerit dengan sekuat hati "Jakarta..!!!!!!!!!!". Maka bangun la keris si suami dengan begitu mempersonakan. Si isteri bagaikan tidak percaya. Si suami tersenyum sipu melihat reaksi dari isteri nyer.

"Phewitt, besar nya abang, sampai terbeliak mata ayang tengok ni" si isteri berkata kepada suami nya. Lalu keris si suami pun turun la dengan sendiri nya. "Aduh ayang, kenapa ayang sebut phewitt? langsung da tak boleh naik da keris abang ni". Si isteri terpinga-pinga akan kata-kata suami nya itu.

Si suami terduduk di sudut katil sambil mengerut-ngerut dahi nyer. Apa yang diusahakan kini hanya sia-sia semata. Demikian la tadi cerita tentang pasangan suami isteri yang malang ini. Akhir kata dari saya, Assalamualaikum WBT.

*keris = kemaluan lelaki

0 kata-kata kesat: