BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

๑۩۞۩๑ our local ๑۩۞۩๑

hear it.. feel it.. u can do it..

Sunday, December 27, 2009

RTW 09..!!! MANDI MANDA..!!! MEDICAL CHECK UP..!!!

Assalamualaikum WBT pembuka bicara..
bertemu kita lagi di kesempatan ini..
membicarakan beberapa isu yg hangat di
bincangkan..

bermula dengan RTW a.k.a Rock The World 09
bebaru ni yg berlangsung di parking A, Bukit Jalil
pada 26hb Disember (semalam)..
Punya laa planning nak g sana, hapening2 dgn mmbr..
namun x kesampaian dek kerana hujan ditengah hari
terkilan juga rasa tu.. yela.. bnyak antara band2
pebret aku yg perform antra nya..

M.U.H, The Times, Y2K, Yuna, dan bnyk lagi la..
namun di sebalik keterkilanan tu.. ada rahmat gak
yela.. kalau x da tntu aku basah kuyup kt sana..
so.. nk tgk dorg leh la search Youtube pas ni..

dan hari ni pula (ahad) wa da planning cantik da..
nak g mandi manda di satu lokasi pusat riadah
terkenal di ibu kota.. iaitu x lain dan tidak bukan
di swimming pool umah makcik mmbr aku.. hehe
namun sekali rahmat besar tuhan (hujan) datang..

ingat nak la ridah sambil menyelam2.. akhirnya..
mandi kt umah jela.. tu pon ok gak pe..
pas mandi siap leh baring2 lagi taw.. hehe..
dan esok lak aku plan nak g wat medical check up
untuk kerja yang baru aku dpt tu..

semoga semua nya dapat berjalan dengan lancar
tanpa ada sebarang keraguan bagi pihak pemeriksa..
so minggu ini akan menjadi minggu yang paling
sibuk dalam segala minggu.. so jumpa lg dilain entry..
Assalamualaikum WBT..

Wednesday, December 23, 2009

GT128..!!! POS MALAYSIA BERHAD..!!!


Assalamualaikum... salam sejahtera semua..
bertemu kita kembali di ruangan ini..
sy mulakan dengan berita yg agak2 sedih..
iaitu tentang ayah sy.. sakit nyer x elok2..
risau gak.. namun keadaan kembali pulih seperti
biasa.. Alhamdulillah.. syukur sesangat...

berita gembira pula ialah new GT128 now release
kaler brown.. hadiah untuk ayah aku..
senang sket dia nak g keje.. (sblom ni nek kete)
xde la tersekat dlam kesesakan lalu lintas..
n hadiah juga la sbb moto dia sebelom ni..
aku yg jahanam kan.. hehe kira ganti balik la ni..

n pagi tadi.. aku dapat berita dari mak aku..
dalam perbualan telefon kira2 pkol 12 tghari..

mak: assalamualaikum..
aku: waalaikumsalam..
mak: tahniah la..
aku: tahniah kenapa lak ni..?? (kebingunggan)
mak: yela.. tahniah sebab da dapat keje pos aritu..
aku: ha!! yeker..?? syukur alhamdulillah..
mak: sekali lagi tahniah..
aku: ok mak.. terima kasih.. bye.. assalamualaikum..
mak: waalaikumsalam

sungguh aku x percaya.. macam mimpi pun ada
jawatan kerani gred c2 yg di tawarkan untuk aku..
yela.. sbb da 2 kali aku g interview untuk keje ni
mula2 tu kecewa la gak.. namun bak kata orang tua2
rezeki tu x kemana2.. so.. aku grab keje ni..
tp keje lama ttp wat.. part time la sebulan dua ni..
apa2 pon syukur alhamdulillah.. sbb dpt keje ni..

sekian saje untuk entry kali ni...
semoga kita berjumpa di lain entry..
Assalamualaikum WBT...

Wednesday, December 16, 2009

ILMU SANTAU!! HAJI BUSUK HATI!! AWAL MUHARAM

Assalamualaikum WBT.. Salam sejahtera sy ucapkan..
seperti biasa.. bila bukak jer blog ni.. msti ada story
yg nak dikongsikan dengan semua.. ok.. kita mulakan..
S.A.N.T.A.U - mencelakai mangsa dari jarak jauh.
yang mana ilmu ni digunakan untuk membinasakan
sesorang dengan niat jahat..!!!! f*ck aku cakapkan...
sbb benda ni da jadi kat family aku iaitu bapak aku sndri..

Dalam entry yg sebelom ni ada aku cite pasal kes bapak aku
yang mana aku cakap bapak aku kena gastrik.. (tekan disini)
namun hakikat nyer bukan seperti yg disangka..
pagi tadi bapak aku berjumpa pengamal perubatan tradisional
terkejut bila mendapat tahu ada kaca kt dalam perut dia..
gara-gara perbuatan orang yg busuk hati..!!!

orang yg menghantar benda ni amatlah aku kenal sgt2..
Seorang hamba ALLAH yg bergelar HAJI (haji busuk hati)
apa motif dia nak buat semua ni.. setahu aku.. kalau la dia haji
dah tentu la amalan nyer bagos.. ke dia g haji sebab nak
menunjuk2..?? lah*nat apa orang mcam tu..
mati ko memang x terima dek bumi la manusia jahanam..
aku bukan tuhan nak menghukum orang.. tp ko ada otak..

aku sedih bila kes ni jadi kt famly aku.. rasanya fmly aku
xde la bermusuh2 dengan sape.. tp kenapa ko nk wat mcm ni..
ikutkan hati nak jer aku bunuh orang tua tu.. b*bi tol la..
tp yg ku mohon agar ALLAH S.W.T dapat membalas apa yg
selama ni dia wat kat famly aku.. TUHAN MAHA KAYA..
dan TUHAN MAHA ADIL.. ko pikir la sendiri org tua..

dan sebelom aku tamatkan cerita ni.. SALAM AWAL MUHARAM
aku ucapkan kepada semua umat ISLAM dimuka bumi ini..
semoga sihat sejahtera selalu la hendak nyer..
bagi manusia yang bertopengkan syaitan tu.. ko terima la
akibatnyer di AKHIRAT nnt.. sekian.. Assalamualaikum WBT

Sunday, December 13, 2009

LIVERPOOL ARSENAL!! TAMAN AMPANG HILIR!! JANGKITAN KUMAN!!

salamualaikum.. salam perkenalan dari saya utk smua
harap2 smua nya sihat sentiasa la hendaknya..
topik harini dimulakan dengan EPL.. hehehehe..
iaitu perlawanan antara LIVERPOOL vs ARSENAL
so.. no komen antara dua kumpulan ni.. namun yg pasti
perlawanan malam ni sengit.. haha..

so dalam excited bercampur sebak akibat keputusan
seri 3-3 antara CHELSEA vs EVERTON semalam..
aku jadi mcam x tntu arah.. (kes kena tinggal bini pon ada)
aku wat2 jer mcam xde pape.. namun dalam sape yg tahu

tghari td pulak.. seperti biasa aku berbekalkan moto ku
pon g la hantar order ke rumah pelanggan..
dalam keadaan ngntok tmbah letih.. aku nmpak lambaian..
kt tmpt sunyi berdekatan ampang.. seram sejuk gak wa
tiba2 dgr bunyi suara.. "anak..oh nak.. tolong makcik nak"

aduishhh... wa jadi x tntu arah.. kiri kanan xde org langsung
wa pon bajet2 berani pon g la tnya.. ye ada apa makcik..
tanpa kata2 dia mnunjukkan alamat suatu tmpt..
TAMAN AMPANG HILIR.. FLAT 4 TGKT.. A & B..
rupa2nya.. makcik ni nak g ke alamat tu..

lokasi yg aku jmpa dia lak di JALAN AMPANG HILIR..
jauh tu lokasi nyer.. mkcik tu cakap dia kena tggl dgn teksi..
kesian2.. teksi tu pon bangang.. bajet2 smua jalan taw..
so harap2 la mkcik tu smpi tmpat yang dituju..
n ptg td lak aku dpt fon call dari mmbr..

dapat berita yang dia kt hospital seremban..
sebab kena jangkitan kuman dalam darah..
semoga cepat sembuh la.. nak dtg melawat jauh..
hanya doa dan salam jer yg dapat disampaikan.
ok lah.. idea wa pon da makin kureng ni.. jmpa lg nnt yer..
k bye smua.. Assalamualaikum WBT.A

Friday, December 11, 2009

BANGLA..!!! NIKAH TAK TAPI DAH MACAM BINI..!!!

hai all.. bertemu kita kembali.. tp di lain entry..
tiba2 tergerak lak aku nk kongsi beberapa story
dgn korang semua arini.. hehe.. harap2 suka la ye.

apa2 pon i nak cakap.. arini keje bapak la banyak..
sampai x cukup tangan n kaki nak buat..
order datang tanpa henti.. da tu plak keja yg patot
nya memerlukan 5 orang pekerja dibuat oleh
2 orang.. da kalah BANGLA keje da wei...

itu x jadi masalah la.. da nama pon tugaskan..
so nak x nak kena la harung dengan tabah..
namun yang wat aku jadi panas ialah sebab
member aku sorang ni..
kerja asyik nak berkepit dengan awek..
setiap masa fon ada kt tangan, mesej n call..

sampai aku nek berbulu tgk.. org len pon ada
awek gak brader.. tapi leh jer wat keje..
da kalah kan BINI lak.. sayang sangat la konon..
kalu ko nak sayang xpe.. jgn lak bebankan mmbr..
menyampah lak aku tgk..

dah tu.. masa keje leh lg smpat kuar dengan awek
apa kejadah semua tu.. ko igt syarikat bapak ko ke
malas la nak bsing2.. paham tugas sendiri da la..
apa2 pon mood aku harini cukup mencabar iman ku
harap2 x lah berlanjutan sangat..
ok jmpa lagi semua.. Assalamualaikum WBT.

BUSY!!! UITM SHAH ALAM!!! H.B.K.L!!!

Assalamualaikum i ucapkan pada u all smua..
di kesempatan ini juga i nak mntk maaf la
sbb da lama x update blog ni... bukan sombong
cuma agak busy sket sejak kebelakangan ni..
almaklum la bisness juta2.. hehe

n i gak nk ucapkan tahniah pada teman i yg
mendapat tawaran melanjutkan pelajaran
ke UITM Shah Alam, Selangor pada 26 DEC ni
DEGREE in MASCOM.. semoga berjaya diucapkan..
jangan noty2 lak bila da blajar nnt.. hehe

Dalam keadaan gembira, ada juga sedihnya..
akhir2 ni ayah i asyik sakit jer..
mungkin sebab selama ni bekerja keras agak nya
maklum la mencari sesuap nasi.. namun..
sedih dan risau gak.. yela.. da hampir 4 hari x baik2

tp selepas buat pemeriksaan di Hospital Besar Kuala Lumpur
rupa2 nya ayah kena gastrik.. Alhamdulillah..
sebab bnyak sgt makan benda2 yg xleh makan..
so ayah kena la jaga kesihatan.. jangan men dan makan jer
dan semoga ayah cepat sembuh dari kami sekeluarga..
kitorang doakan demi kesejahteraan ayah..

ok.. semoga kita berjumpa lagi lagi dalam entry lain..
semoga anda semua sihat2 selalu la hendak nyer..
salam sayang dari saya.. Assalamulaikum WBT..

Friday, November 27, 2009

Salam Idul Adha

Selamat Hari Raya Idul Adha untuk semua umat islam di seluruh dunia.. Semperna dengan hari peringatan peristiwa Nabi Ibrahim A.S yang di suruh oleh ALLAH S.W.T untuk menyembelih anak nya Nabi Sulaiman A.S, erti pengorbanan itu sendiri misal nya amat besar bagi semua umat manusia.. Dan disni juga saya ingin mengucapkan terima kasih kepada kedua ibu bapa sy kerana telah berkorban selama ini menjaga kami 4 beradik. Ingat lah semua, berkorbanlah demi sebuah iktikad yang mulia, dan jauhi la segala amalan2 kufur yg bisa melalaikan. Salam kata dari saya.. Assalamualaikum WBT.

Wednesday, November 25, 2009

busy!!

busy sgt akhir2 ni.. huh!!!!

Monday, November 16, 2009

WTF..!!

actually... aku da bosan dgn hidop mcm ni..
sni masalah, sana masalah..
adoii.. dorg xleh tgk aku senang ke..??
bila susah pandai cari orang..
n bila senang.. lupa mmbr..
bak kata mak aku..
"cari kawan senang, cari sahabat susah..."
so.. bg aku.. now akku perlu fokus pada apa yg aku wat..
lantak la org nak judge aku mcm ner..
ko tuhan ke nak tntukan tu betol or salah..
mak aku x penah marah..
ko lak sebok2 muka mcm longkang pasal!!!
anyway.. bg yang terasa..
lu pikir la sndiri mcm ner nk cebok mula lu
yg mcm jamban tu..
assalamualaikum wbt..

Wednesday, November 11, 2009

From Kuala Lumpur to Melacca

Ingin menyertai Konvoi Amal..??
Sertai sekarang..
Tiada yuran pendaftaran..
Segala nya di taja..

Pada: 12-13 Disember 2009 (sabtu & ahad)
Lokasi: Melaka Bandaraya Bersejarah
Tempat berkumpul: Flat Desa Pandan, Kampung Pandan..

Jika berminat sila hubungi kami di:
Zainal: 017-3692630
Arul: 017-6013711

p/s: t-shirt akan diberi percuma untuk 200 penyertaan yang terawal.

Tuesday, November 03, 2009

bosan giler..

argghhhh.. kusut kepala aku..
akhir2 ni semua nya macam bosan jer..
itu x kena
ini lagi la x kena..
apa yang kena ialah..
kena tahan jela..
harap2 la ada yg mampu memceriakan hidup ni..

Sunday, November 01, 2009

Abang da potong ke..??

now.. i da tukar broadband..
dari maxis ke p1max..
now masih lagi dalam percubaan..
kalau x ok gak, aku pakai jela streamyx nnt..
ok bubye...

Wednesday, October 28, 2009

Bila nak gaji ni..!!!!

tunggu masa jer.....

Monday, October 19, 2009

Doakan kejayaan saya..!!!

semoga engkau permudahkan perjalananku ya ALLAH...

Tuesday, October 13, 2009

INTERVIEW..!!!!

Thanx GOD sbb dalam susah2 aku mencari kerja..
muncul satu sinar yang menerangi kelegapan ku..
aku dapat surat tawaran daripada POS MALAYSIA BERHAD.
jawatan KERANI GRED C 2..
interview ni adalah pada 20 OKTOBER 2009..
Semoga engkau memudahkan perjalananku ya ALLAH..

Thursday, October 08, 2009

Please Help Me Guys..

now i dalam keadaan yang kompius..
about my life, my future n my destiny..
i baru apply keje kt mmbr i..
but i dpt taw.. i di tawarkan ke Johor Bahru..
jauh tu...
pasal gaji mmg lagi bagus dari sekarang..
cuma masalah nyer..
i xtaw nak g ke x ke johor tu..
kompius giler2 ni..
walaupun sini gaji x seberapa, namun leh tmpung hidup
n walaupun sana gaji lebih, namun susah kalau jd apa2
aarggghhhh.... kusut giler da ni.
tuhan bagi ku ketabahan dalam menghadapi smua ini..

Thursday, October 01, 2009

New Job..!!

now aku da keje tmpt baru..
da x keje tmpt lama da
sebab apa..
bukan sebab aku ni jahat or malas
mungkin sbb nakal sket kot..
tp xpela..
ada rezeki kt mner2..
so now keje kt area2 umah aku..
walaupun gaji x seberapa..
keje yang x menjamin..
namun.. ia halal dan
cukup untuk duit bulanan aku..
ini kerana
"AKU SEORANG BUDAK PENGHANTAR"

Thursday, September 24, 2009

One day in SYAWAL..!!

hye smua.. bertemu kita sekali lagi
dalam entry terbaru..
mishh u all so much..!!!!
lamo da den x update blog ni..
ado la dalam 4 5 6 7 8 9 hari.. hehehe..
ni ado beberapa pic nk kongsi ngan
u all smua sebelom, semasa dan sewaktu dengan nya..

meh sni aku terangkan pic tu 1 by 1..
  1. pic irfan men bunga api kt umah aku time malam raya
  2. ketupat bergantungan.. hehe
  3. stock mercun from my uncle (inspektor)
  4. takbir raya on tv3.. sadis2..
  5. time pagi raya di perak.. meriah kuih..
  6. raya yg boring.. dok tidor jer keje nyer
  7. melawat umah sanak sedara..
  8. kemegahan bandar teluk intan
  9. jalan2 cari pasal di bandar teluk intan..
so pada smua.. selamat hari raya..
maaf zahir dan batin..

Friday, September 18, 2009

Nike Air Tail Wind




Thursday, September 17, 2009

Syabas MALAYSIA..

PUTRAJAYA: Pasukan Formula Satu (F1) Malaysia akan bertarung di lapangan F1 di seluruh dunia mulai musim depan berbekalkan kereta, pemandu dan pasukan sokongan terdiri daripada rakyat negara ini.

Perdana Menteri berkata, pasukan yang diberi nama 1Malaysia F1 Team itu adalah usaha sama antara kerajaan dan sektor swasta dengan membabitkan teknologi Proton dan Lotus, serta mendapat sokongan Litar Antarabangsa Sepang (SIC), Persatuan Sukan Pemotoran Malaysia (MAM), Naza Motor dan Air Asia.

“Ini pasukan Malaysia. Kereta direka bentuk di SIC, dikeluarkan di SIC, di uji di SIC dan kereta buatan Malaysia. Kumpulan pitstop pun rakyat Malaysia,” katanya pada sidang media itu. Turut hadir Pengarah 1Malaysia F1 Team, Zahri Ismail dan Pengerusi Proton Holdings, Datuk Mohd Nadzmi Mohd Salleh.

“Ia bukan kegiatan sukan semata-mata kerana ada unsur pemasaran untuk Proton dan Malaysia serta jenama Air Asia dan Naza juga dapat dipopularkan,” katanya.

Saingan sengit minggu ini..

bertemu kembali kita kali ini..
minggu ada yang paling dasyat bagi aku..
mesti korg pikir raya kan.. namun tidak..
yang sebenar nya ialah EPL!!!
hehehe..

mggu ni pertemuan antara 4 kelab gergasi
saingan EPL musim ni.. iaitu antara


dan juga kelab kesayang ku chelsea

so diharap chelsea mampu mencipta
kejayaan yang membanggakan...
BLUE IS THE COLOUR!!!






Monday, September 14, 2009

Aidilfitri or Deepavali

hai smua.. berjmpa lagi kita kali ni..
"korang ni raya kita ke ataw raya k**ing ni"
tegur seorang makcik yang lalu depan umah aku
dan dengan selamba aku menjawab
"satu malaysia makcik"

ini kerana td fmly aku bergotong royong
beramai-ramai memeriahkan
majlis membuat
"murukku"

1. tepung di adun permatang pasir
2. ditekan menggunakan mesin V78 ciptaan Sentul Timur
3. digoreng dengan kadar suhu kipas satay
4. air asam boy sebagai pembasah tekak

sekian sahaja untuk entry kali ni..
bye smua, jmpa lagi..
Assalamualaikum WBT.

Sunday, September 13, 2009

Raya datang lagi...

selamat hari raya
maaf zahir dan batin
untuk semua
teman2 sekalian.

Perak lokasi raya tahun ni.
teluk intan bandar dituju
maybe aku balik pagi
raya sebab kesian
mak cik aku beraya di KL.. (ibu tunggal)
so kena la teman dia..

di halaman rumah

so.. tahun ni juga mgkin beraya lama di perak..
sebab nya ialah..
sebab da lama x balik perak.. hehe

sekian untuk entry kali ni..
jmpa lagi nnt yer..

Friday, September 11, 2009

Kenapa baru sekarang..

kenapa perlu sekarang..??
apasal tak dari dlu
mggu lepas ke..
semalam ke..
kenapa nak hari ni jugak..
aku pon xtaw la..
aku cuma harap sangat2
x perlu la nak sorok2
mcm yang aku slalu cakap
"saya kan lurus"

Thursday, September 10, 2009

saat berlari meninggalkan minit mengejar jam

semakin hari semakin dekat nak sambut raya kan.. x sabar rasa nyer (nak makan time siang) hatiku.. yela.. dapat beraya ke rumah kawan2, sedara mara, mesti meriah kan.. tapi ingat jaga keselamatan diri anda semasa dijalan raya.. (iklan kejap).. anyway.. raya ni jemput-jemput la dtg ke rumah ok.. calling2 dlu supaya senang aku prepair mee goreng untuk korang, kalau korang men serbu jer.. nampak gaya nyer makan biskut kering jela... ok sekian dari saya.. jmpa lagi.. bye... Assalamualaikum WBT..

Wednesday, September 09, 2009

penting ke tarikh ni..

09.09.09

penting sangat ke tarikh ni..
macam-macam benda
yang nak buat pada tarikh ni..
kenapa tak
pada tarikh yang lain...??

antara yang ada ialah..:
ROAD SAFETY
HARI RADIO SEMALAYSIA
HARI RABU


lantak la.. aku x amik port pon benda2 ni...
lantak la org nak cakap
ada aku kisah..???


Monday, September 07, 2009

Banyak makan semut

Arrghhhh... tidak..!!!!

kenapa la aku leh lupa pasal baju raya
tahun ni.. kenapa harus begini..

Aku punya la plan nak bikin cantik2
baju raya aku... namun semua nya
hanya tinggal masa yang berlalu..

TIDAK MUNGKIN..!!

Sunday, September 06, 2009

Rancangan Buka PUASA yang GAGAL..!!

arul: Hari ni buka kt mner..??
emak: Carrefour..
arul: Dekat mner..??
emak: Ampang...

selang beberapa minit kemudian...

arul: Buka kt mner td..??
emak: Carrefour la..
arul: Ooo.. Ok..

Selang beberapa ketika pulak....

arul: Buka kt carrefour kan..
emak: Ko nk tnya berapa bnyk kali ni..
arul: Yela.. tnya je pon salah ke..??

jam menunjukkan pkul 7 mlm..
aku pun kemas2 bazaar terus la ke tmpt yang dituju..
iaitu di Carrefour AMPANG...

Kedengaran bunyi azan maghrib.. fmly aku x smpi2 lg..
mgkin jalan sesak kot..
aku pon beli la air.. utk juadah berbuka..
da hmpir pkol 8 da ni..
mana dorang smua..

Aku pun telefon la ayah aku...
truttt...truuttt........truuutt....truuuttt....

arul: mana..?? xkan x sampai lagi..
ayah: kt food court ni.. dtg la sni...
arul: lorh.. awat x habak da sampai...
ayah: meh sni.. kt tmpt sizzling ni...
arul: parking kat mner...?
ayah: kt car wash la.. tmpt selalu parking tu..
arul: car wash mana lak ni.. kt tmpt selalu..??
ayah: abg kt mner..??
arul: kat ampang la... kata carrefour ampang.
ayah: la.. ayah kt carrefour wangsa maju la..
arul: td cakap nk g ampang.. ni kt wangsa maju lak..
ayah: yang g kesana wat pe lak..
arul: td mak ckap buka kt sni.. adoii...
ayah: x lah.. meh dtg sni.. ayah tggu..
arul: yela.. (dalam hati panas nyer x leh tahan)

aku pun g la ke wangsa maju..
berbekalkan motor E kali lima aku...
hati bengkek memang xleh cakap la..
smpai sana jer.. dorang blame aku..
apa lg.. mula la aku #@&#&*(!@!#

aku x makan pun kt sna..
terus aku balik umah..
malas aku nk layan kerenah dorang2 tu..
tu jer entry untuk kali ni..
salam dari hati yang tengah panas..
Assalamualaikum WBT.

Saturday, September 05, 2009

Kelakar yang menyakitkan perut

Lawak.. mmg lawak..
Nak taw apa yang lawak nyer... layan ni ....



hahaaha... selamat terhibur...

Bagaikan ayam bercakap dengan itik

Perghh... pening kepala aku nak membaca nyer..
buat pertama kali nyer benda ni ada kt umah aku..
ntah dari mana ntah dtg nyer benda ni..
bnda yang aku maksudkan tu adalah..

surat khabar thailand

aku tnya la seisi rumah.. seluruh pelusuk..
semua x taw dari mana asal nyer bnda ni...
akhirnya... adik aku dengan bangga menjawab...
tu bekas bungkusan mercun, adik beli tadi..
pelik nyer.. kt sape2 ntah dia g beli mercun tu..
sekian sahaja untuk entry kali ni..
Assalamualaikum WBT.

Friday, September 04, 2009

Bila irama bersatu dengan lagu..

kring...kring..........kring....kring.......
telefon aku berdering memecah suasana malam...
no yang aku x kenali pulak tu..
aku pu jawab jela.. mana taw orang2 penting ker..

shah: hello... ni arul ke..??
arul: ni sape ni..??
shah: ni arul ke..??
arul: yup.. kenapa..?? sape yang call ni..??
shah: ni shah, member atam..
arul: shah maner lak ni..??
shah: member tempat keje dia la..
arul: owh.. kenapa..?? ada hal dunia ke akhirat..??
shah: hahaha... (gelak manje).. aku nak ajak g jamming ni..
arul: hah!!! jamming..??
shah: yup.. jom la.. g layan2 kepala...
arul: aku mana la taw men benda2 alah ni...
shah: x payah tipu la.. atam bgtaw ko pnh men (drum) sblom ni..
arul: lorh... hahaha... (gelak datuk K)
shah: aku tggu ko kt bawah.. cepat sket..
arul: ok2.. aku mndi dulu.. jmpa nnt k.. chow..
shah: chow...

itu antara beberapa bual ayat penyata yang aku borakkan...
so aku pon siap2 la n turun ke bwah..
n sampai je kt tempat jamming tu...
smua bilik penuh.. adoyaiiii... lmbat booking la ni..
yang ada pon satu bilik ni.. 1/2 jam jer leh men..
mana ckup nak wat layan kepala..
tapi xpela.. daripada x dapat nak layan...
n apa2 pon.. sempat la men 3 4 5 6 buah lagu..
lamo dowh xmen drum.. da dekat 3 tahun x pegang..
hahaha.. apa2 pun td mmg enjoy la..
ok.. jmpa lagi.. bye smua..
Assalamualaikum WBT..

Monday, August 31, 2009

Simpati jugak ni...

Ya ALLAH.. Semoga engkau ketemukan semula COCO dengan tuan nya.

coco tidur

semoga COCO selamat lah hendak nyer.. Amin Ya Rabbal Alamin..
untuk berita lanjut boleh la klik di sini

Puasa dan Maksiat

Hari ni masok hari yang ke-10 kita berpuasa..
hanya tinggal lagi 2/3 bulan jer nak sambut raya
Dalam sibuk berpuasa, sempat lagi la aku dan
kawan-kawan aku g sahur diluar..
lokasi ni ialah di sekitar desa pandan, KL...

atam dan bob menikmati juadah sahur.. Namun makanan dorang x abis sebab dok kusyuk men mesej. Padahal mesej sebelah-sebelah jer tu.. haha

namun, dalam pada itu, kitorang berjaya la menangkap pasangan
remaja yang sedang asyik dibuai nafsu.
Tanpa memikirkan bulan RAMADHAN yang mulia,
mereka sanggup melakukan perkara terkutuk
yang mana dilaknat oleh ALLAH SWT.

lokasi berhampiran kedai jual surat khabar uncle johan, sebelah kedai soya aku pulak tu.. Ada ke patot dorang ni..




Merdeka....!!!

Selamat hari kemerdekaan yang ke-52.. Semoga malaysia sentiasa mencapai keamanan dan sentiasa dilimpahi dengan rahmat. 1 Malaysia - Rakyat didahulukan pencapaian diutamakan. Sewajar dengan saranan yang dilaungkan oleh kerajaan, kita harus la bersama-sama bersatu sebagai satu rakyat malaysia dalam menjaga nama baik negara kita di mata dunia..


Dan bersemperna dengan hari kemerdekaan ini, jgn la kita lupa pada jasa-jasa pahlawan negara kita yang telah berjuang demi mendapatkan kemerdekaan daripada pihak british. AL-FATIHAH dihulurkan pada pejuang-pejuang bangsa malaysia. Akhir kata, semoga apa yang kita kecapi pada hari ini, hendak lah dijaga dan diselia dengan terapi agar maruah bangsa kita tidak terus dizalimi.. Sekian.. Assalamualaikum WBT.

Saturday, August 29, 2009

Hi 5 live in Genting Highland


wow!! konsert Hi5 kt genting..
x sabar rasa nyer nak g tgk..
minat giler kt dorang tu..
nak taw kenapa aku nk g sgt..??

  • sebab dorang menari hapening
  • sebab lagu dorang best giler
  • sebab ada awek cun.. (hahaha)
  • sebab aku dapat tiket free.. (boss yg manage)
so.. pas buka arini.. siap2 la naik genting...
stand by apa yang patot..
hehe.. semoga jmpa di lain entry ok..
Assalamualaikum WBT.

Demam

hai kawan2.. smua sihat ker..??
moga2 diharap kalian smua dalam
keadaan sihat sejahtera la hendaknya..
i demam la.. mybe asyik kena hujan je
tiap2 petang.. doakan i cepat sembuh ok..
apa2 pon.. jaga la diri anda..
salam sayang dari saya..
Assalamualaikum WBT.

Thursday, August 27, 2009

kahwin??

woi.. muka aku ni ada macam da kawen ker..??
pelik2.. ada orang cakap aku da kawen...
ada anak lak tu.. padahal aku nk makan pon kadang2 x ckup..
ni lagi nak sara anak orang...
jawab sket dik non..
bye... Assalamualaikum WBT..

Sakit Perut

Da.. dia wat hal lak time2 mcm ni..
leh sakit perut lak..
tahan jela sampai buka nnt..

Tuesday, August 25, 2009

Tahniah

Alhamdulillah.. tahniah kepada Wakil Parti yang menang
dipilihan raya Permatang Pasir.
Dan bagi yang kalah, gunakan identiti anda yang sebenar
dan jangan la mengelirukan mata rakyat.
Dan yang menang, jalan kan kewajipan anda sewajarnya
sebagai seorang wakil rakyat.

Keletihan

Aaaarrrggggggghhhhhhhhhh..
Penat gila la arini berniaga..
Bagai nak tercabut badan-badan ni..

Monday, August 24, 2009

Bazaar Ramadhan

Bulan puasa bazaar ramadhan la tempat aku lepak..
bukan lepak biasa, tapi berniaga AIR SOYA.
X taw mcm mner nak buat soya..??
mari saya tunjuk kan..


Di mulakan dengan 2 kilo kacang soya gred AA keluaran syarikat keluarga maat bin sentul.

Di rendam semalaman di bawah cahaya lampu kalimantan panjang dengan kadar suhu bilik tidur utama.

Kemudian dikisar mengunakan jentera yang diberi nama eskelandus yang mempunyai daya ingatan setinggi 8GB, kuasa enjin RX7 turbo dicampurkan dengan saiz enjin kereta perodua kancil 850.


Kemudian masak kan sehingga mendidih bagaikan bebola api dari planet namek. maka tercipta la suatu air yang diberi nama AIR SOYA.

Sunday, August 23, 2009

Melankolik Menerjah Awan Kelabu Asap


Assalamualaikum WBT semua...
apa khabar anda hari ni..?
sihat ke semua nya.. harap begitu la..
pena kucoretkan di atas kertas hina membawa versi
baru dalam aspek kehidupan semasa..
sang arjuna mencari cinta masih lagi dengan angan-angan
mak jenin nyer mencapai kekayaan berbekalkan sebiji
buah durian kehitaman..
namun ini bukan kisah yang saya nk kongsikan bersama..

Saat pari-pari terbang bersama angin, saat nasi dimamah
mulut ada insan yang terbiar namun sengaja dibiarkan..
alasan nya berdikari iaitu berdiri dengan kaki kanan dan bukan kaki kiri..
IRFAN nama insan yang istimewa kerna?? bukan segala nya
yang kita ingin kan dapat diberikan dengan senang..
disaat kanak-kanak sebaya nya bermain basikal, dia hanya
mampu membawa pocket bike mini nyer bersiar-siar..
disaat anak2 kecik bermain seruling, si kecil ini sedang melayan
DOTA dihalaman rumah..
namun, sejauh mana kebebasan ini benar2 terbukti??

Kekurangan kasih sayang membuatkan anak kecil ini
begitu tabah mengharungi cabaran liku-liku hidup..
namun, ia tidak mematahkan semangat anak kecil ini
untuk bersaing dengan dunia globalisasi..
semoga insan istimewa ini dapat mencapai apa
yang diinginkan dalam hidup dan semoga
anak kecil ini berjaya di satu masa nanti bagi membuktikan
bahawa insan kerdil sepertinya mampu berjaya tanpa
belas dan kasihan daripada insan yang bergelar ibu bapa...

dan buat IRFAN.. we all love u as my brother yang paling cute..
n uncle arul doakan IRFAN tabah jalani kehidupan
dan semoga apa yang IRFAN cita-citakan tercapai..
AMIN YA RABBAL ALAMIN..
sekian sahaja nukilan saya untuk kali ini dan semoga
kita berjumpa dilain waktu dan ketika..
Assalamualaikum WBT.

Saturday, August 22, 2009

Ramadhan Al-Mubarak

Assalamualaikum.. salam diberi pembuka bicara..
wah, sopan nyer la budak ni...
anak sape la ni..
hehehe.. ok lah.. aku ada story nk citer ni..
walaupun korang tak nak dengar xpela..
ni blog aku!!! sukati la aku nak citer apa!!!
huahuahuahuahua.. gelak besar nampak..
22hb august 2009 bersamaan 1 Ramadhan 1430 hijrah..
hari ni semua umat islam diseluruh dunia
akan menyambut bulan keberkatan iaitu bulan Ramadhan.
tidak ketinggalan juga aku sekeluarga..

meriah rasanya bila bulan puasa ni..
teringat la pulak masa kecik2 dlu..
time bulan puasa ni.. jadi tokey mercun tu..
hahaha... mana aku dapat mercun tu???
ada orang sponser la wei.. nak taw sape??
pakcik gua.. haha koperal isa bin hassan...
ahaha.. dia la yang bagi aku mercun2 tu..
smua tu dapat hasil serbuan n operasi dia..
nak dijadikan cerita la kawan2..
tgh satu malam tu, kusyuk men mercun la..
umah flat, biasa la, budak2 ramai.. so ramai la puak..
aku n the geng pon konon nyer nak jadi gangster kampung pisang la..
pegi la ke kawasan kejiranan lain..

time tu berbekalkan mercun roket dan thunder clap..
kami pon menyusup masok..
jeng jeng jeng jengggg..... (muzik combat)
hahaha.. da tu saje la wat pasal kat sna..
mula2 gaduh2 mulut jer.. sampai satu ketika tu..
budak sana pon baling la mercun.. mak ai.. da mcm perang iraq da..
masing2 pon baling la motar masing2..
aku pon apa lagi.. kuar la mercun thunderclap aku..
selepas meneliti lokasi untuk di musnah kan..
sumbu dinyalakan.. 5..4..3..2..1.....
eeeeeeeee... ( bunyi thunder clap )

alamak!!!!!
sasaran thunder clap aku tersasar..
masuk umah orang lak tu..
berbekal kan selipar jepun da seluar pendek..
aku membuka seribu langkah..
dalam gelap tu, aku lari bagaikan lipas kudung kena api..
kedebukkk!!!!!! alamak.. sudah masok longkang la..
dan hasil nyer aku dapat ialah parut di mulut..
akibat terkoyak masa jatuh tu.. n kesan nya ada lagi sampai sekarang...

bila ingat2 kan balik, apa la nasib family yang umah dia kena tu kan..
mesti mengamok, mencarut kat aku..
hahaha.. minta maaf makcik n pakcik.. ( mcm la dorang men blog nk baca entry aku ni )
kekadang sedih juga bila bulan puasa ni..
terutama bila terkenangkan orang nak da xde..
arwah nenek aku salah satu daripadanya..
mungkin aku bukan cucu yang baik namun kau la segalanya bagi aku..
tiap kali bulan puasa, aku la yang selalu dpat duit lebih..
haha.. kenapa?? sebabnya nenek aku tinggal dgn fmly aku..
so aku la cucu yg tua dalam umah tu.. so apa2 keutamaan diberikan pada aku..

tapi kini semua nya da xde, hanya doa dan al-fatihah yang mampu ku berikan..
apa2 pun kehidupan mesti diutamakan..
segala apa yang terjadi sebelum ni dijadikan iktibar..
di jadikan amalan serta yang paling penting..
mesti la sentiasa bersyukur dengan apa yang kit ada sekarang ni..
ok la kawan2, cukup setakat disini saja entry untuk kali ni..
semoga kita berjumpa lagi..
dimasa dan hari yang akan datang..
salam sayang dari saya untuk anda semua..
Assalamualaikum WBT..

Thursday, August 20, 2009

Kembali Single

hidup solo..??
mungkin rasa sunyi..
tapi ni yang terbaik untuk aku..
biar la orang nk cakap apa..
jnji aku happy dgn kehidupan aku..
ok la smua.. jmpa lgi..
bye.. Assalamualaikum WBT

Makan Malam Yang Sihat??


makan malam yang sihat??
wah.. ni bukan sihat ni..
tp yang mengemok kan..
wakaka..
ni la menu makan malam aku..
tp bukan aku sorang je makan..
kongsi dgn family la..
hehe..
apa2 pon stay tuned ok..

Wednesday, August 19, 2009

Kuih raya la pulak..!!

Hari raya anda boring??
Tanpa juadah menarik??
Kami ada cara nya..

Biskut Cookies RM40/100 biji

Kuih Tat Nenas RM40/100 biji

Almond London RM43/100 biji

Sesiapa yang berminat sila hubungi:
Pn Azizah 012-9064035
Arul Daniel 017-6013711

Tuesday, August 18, 2009

Promosi Raya Special

Interested?

this?
this?
or this?

which one is cute for couple? anyone interested?
tell me..
rm65 per set


Prices are negotiable.

Monday, August 17, 2009

Futsal super sunday..

Fuhh.. berlecak gak ketiak aku ni...
penat balik men futsal kt sport planet ampang..
ni ada beberapa pic yg aku tangkap untuk di kongsi..
enjoy..

sampai terbaring-baring keletihan

mana pergi goalkepeer??

aku dengan apok keletihan

adam n bob yang agak seksi

Sunday, August 16, 2009

Bisness Puasa

X lama lagi bukan Ramadhan dah nak tiba..
wah, x sabar rasa nya nak sambut bulan puasa ni..
kenapa pulak??
yela... sebab bulan puasa ni setahun sebulan jer..
Aku dengan family aku da bercadang nk meniaga..
mcm-mcm da la yang ktorg plan..
nak meniaga ini la, itu la..
dan akhirnya..
telah membuat keputusan..
iaitu meniaga air..
hehehe.... sebelom2 ni aku ada meniaga gak..
jual air soya.. leh la tahan masyuk nyer..
so berbalik kepada cerita tadi..
family aku da plan nk jual air..
air soya, air mata kucing dan juga air asam boy..
so kalau nk tau di mana lokasi nyer..
leh la tgk map yg tersedia ok..

Buka dengan tenang.. biar bagi orang lain tengok..

haha.. pembukaan yang tenang..
kemenangan buat CHELSEA..
bagi yang lain bukak mata..
tgk kehebatan CHELSEA..
yang pasti akan buat kejutan
pada musim ini..
TO ALL CHELSEA FAN..
teruskan sokongan anda demi CHELSEA...
Sekian.. Assalamualaikum WBT.

Saturday, August 15, 2009

Yeahh yeahhh... da baik...!!!

yeahh... gigi aku da hilang da...
da g cabut da pg td...
best gila rasa nyer...
da leh tido lena da..
sampai meleleh air liur aku tidur td..
sbb nyenyak sangat2..
ok la..
nikmat wo..
jumpa lagi di lain entry..
Assalamualaikum WBT..

Friday, August 14, 2009

Dugaan Mu

setiap detik..
setiap saat..
setiap minit..
setiap jam..
setiap hari..
setiap minggu..

aku semakin parah, semakin terseksa, semakin menderita, semakin teraniaya dengan dugaan yang diberikan kepada aku. sakit gigi ku semakin teruk..

arghh.. kenapa sampai macam ni sekali yang aku patot alami.. kenapa?? kenapa aku?? dan kenapa juga bukan orang lain?? arggghhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!

hanya dia je yg taw betapa seksa nya aku, siang dan malam menderita.. Ya ALLAH, kau kurangkan la kesakitan yang aku alami ini, kepada kau aku meminta tuhan yang agung..

sekiranya ini balasan mu terhadap dosa-dosa ku, ku tempuhi dengan rela hati, demi kebaikan dimasa akan datang. tak tertanggung rasa nya aku dengan dugaanmu yang maha esa ini Ya ALLAH.

Aminn.. Ya Rabbalalamin..

Thursday, August 13, 2009

AL-FATIHAH

Setinggi-tinggi Al-fatihah diucapkan kepada seluruh keluarga Ustaz Asri dari kumpulan Rabbani di atas pemergian Allahyarham ke rahmatullah pada jam 11.00pg tadi.
Semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan para mukmin yang beriman.. Amin ya rabbalalamin..

busuknyer!!

arghhhh... xtahan bau busuk...
kenapa??
sebab kat cc ni macam-macam bau ada..
malaun mana ntah yang datang bawa bau..
musibat betol la..

nasib baik la sebab aku nak print
kalau x
memang aku xnak
datang kt cc ni
lokasi??
berdekatan restoran rejab
desa pandan
atas dia

bau dia
adoyaiii... kalah tandas awam
kalah bau badan si malim kundang
kalah bau sampah
punya la busuk yang teramat

namun..
ku tempuh jua
segala halangan ini
untuk aku berjaya di masa
yang akan datang
dan juga di
masa
ini

ok la kawan2 semua
aku nk masok tito dlu la
jmpa lagi lain kali
di lain entry
majulah sukan untuk neraka
sekian shaja dari saya

salam sayang
dari selayang
semoga hari minggu anda
bertambah keceriaan
di pagi
lebarannn..

amin...
Assalamualaikum WBT..

Wednesday, August 12, 2009

korang nilai la sendiri

ada ke patot, kerajaan dok diam je bila H1N1 semakin berleluasa..
xde langkah jaga-jaga ke??
bukan nyer kita nak jaga tepi kain dorang..
masalah nya kain mak aku sendiri hilang,
xkan nak dok diam jer..

nak cakap dak kecik padahal da besar
nak cakap xde ilmu berlajar sampai keluar negara
nak cakap xde otak semua makhluk ada otak
mungkin otak dorang kt lutut la

topeng keselamatan??
berguna ke korang rasa untuk tangani
masalah penularan H1N1 ni
bagi aku
ia amat penting sesangat sangat
so, kerajaan apa tunggu lagi
nak bg sampai semua orang mati ke
ke ahli keluarga dorang yang mati
baru nak amik port hal ni

apa kata la.. aku bg cadangan kt korang
pendapat ni xde la sebernas sangat
cuma kena kuar modal sikit la
tp xde la bnyak mana pon modal nyer
apa kata korang bg setiap penduduk
kt malaysia yang semakin padat ni

sebuah topeng pernafasan tu
susah sangat ke??
adoyai..
kalau dulu masa jerebu leh je bagi free
ni pasal nya la
NYAWA WOIII!!!!
kalau korang x sayang nyawa korang
sayang la nyawa orang lain

malaun malim kundang betol la korang ni
jangan sampai para belia wat demostrasi nnt
pasal nak selamat kan nyawa

sekian
Assalamualaikum WBT.

Tuesday, August 11, 2009

disana ataw disini??

"disana hanya la menanti
sampai bila pun ku tak pasti
bertanya khabar melalui tinta
jarang sekali bertemu muka

namun kutahu dia setia
dan disini tetap menunggu
berada jelas dimataku
kasih tak luah terhadap aku
sanggup menunggu kata putusku
sayang ketabahanmu menawan ku

mesti korang ingat lagi kan ayat kat atas tu..
lagu dendangan kumpulan ukay's yang bertajuk
disana menanti disini menunggu

adoi.. tu la dia. perumpamaan dengan apa yang aku alami sekarang
ni, macam-macam dugaan dan cabaran sepanjang perjalanan
ku pasrah ku akur 786 akhamdulillah syukur..

wah.. siap bernyanyi lak aku ni..
hahaha..
sebenar nya ntah la.. aku sendiri xtaw kenapa aku tulis
benda ni, aku yang terhegeh-hegeh ke ataw
sebenarnya aku yang buta,
tapi aku masih nampak alam dunia ni..
sah!!! memang betul orang cakap yang aku ni
TAK BUTA

xpun dorang tu yang buta kot.. (no komen)
tp bnda ni la yang aku rasa sekarang..
bagi insan yang mungkin berkait dengan cerita aku ni..
terlebih dahulu
AMPUNKAN KAMI PENUNGGU GUA
hehehehe

aku tulis ni pun just nak luahkan apa yang aku rasa
kalau korang terasa
tu korang punya pasal la
sebab aku x makan cili, so x rasa la pedas nya
wakakakaka..

ok lah.. tu je aku nk kongsi dengan korang
wa halap lu olang tuka hati wo
talam tayang tali taya untuk tamu temua

sekian
Assalamualaikum WBT.


Monday, August 10, 2009

1023 sila ke bilik 3 ok!!

wah.. terbayang2 panggilan nurse.. (harap2 nurse yang cantik n seksi)

kenapa?? aku nak berkhatan lagi ke?? (da dlu msa darjah 5)

ishh!! tidak mungkin.. sebenar nya aku nak bertarung nyawa sebentar lagi...

bertarung nyawa?? (nak g berperang ke?)

tak lah, aku nak g cabut gigi la.. (lepas azab woo)

ok smua, doakan selamat yer perjalanan ku ini..

sekian, Assalamualaikum WBT..

Deco bersama KELUARGA ASIFAA

hahaha.. asifaa?? tu la nama yang parent aku buat untuk family aku.. meh aku terangkan dlu apa tu asifaa:

  • A - untuk mak aku AZIZAH
  • S - SHAH sape lagi kalau bukan bigboss aku tu.. hehe
  • I - INDRUL iaitu jejaka paling cool dalam family (aku la tu)
  • F - adik aku no 2 nama nya FITRI
  • A - AZMERAH tu plak adik aku yang no 3 (menci dia.. weeekkkk)
  • A - untuk yang terakhir iaitu adik aku AMIRUL
pada tepat jam 10.30 pagi, 9th august 2009, aku dikejutkan dengan panggilan kecemasan yang membuat kan mimpi indah tu terbantot.

"abang!!!! bangun!! ayah suruh kemas umah.. da cukup2 la tido tu...!!!"

aduih.. potong btol la, ari minggu patot nya aku lepaskan rindu kat bantal busuk aku puas-puas, ni tak, da nak kena bangun lak..

muka penuh selebet lalu bangun dan terus wat keje tanpa mandi or gosok gigi ( gigi sakit).
aku pun mulakan keje, maklom la nak tukar tikar getah baru (orang miskin, xde marmar dalam umah).

selepas siap smua tu, mak aku leh ajak g tesco ampang, da la x mandi, aku pun bawak la, rupa nya dia nak g beli tikar buluh.. nak letak kt meja makan.. kira berseri la juga umah aku kalau
korang datang beraya nanti.

lepas siap smua tu, apa lagi, sambung la tido balik, wah bangun2 sedar da pkol 9 malam. smua
solat aku terlepas, dan lepas tu apa lagi.. tgk bola la..

CHELSEA CHELSEA... CHELSEA CHELSEA.....

menang jgak team aku malam tadi.. berdebar jugak jantung aku, namun dalam happy tu, ada je yang x best nyer, gigi aku wat hal lagi.. so, arini aku amik cuti, nak pegi cabut gigi..

SELAMAT TINGGAL GIGI LAMA KU.. KU SEMADIKAN MU DI PASU BUNGA NANTI..

sekian saje yang nak diluahkan daripada tak terluah hingga meluah2 rasa sayang antara manusia.. hehehe... sekian Assalamualaikum WBT.

Thursday, August 06, 2009

kuih raya dan baju raya

Wah.. raya nak dekat ni
lagi sebulan lebih jer
meriah nyer rasa kalau da nak raya
namun ada masalah juga ni
masalah nya ialah pasal dua benda ni
tak raya la kalau benda ni xde kt rumah korang
hehe
so, jangan pikir raya lagi
pikir la pasal puasa tu
penuh kan dulu puasa anda
terutama pada KAUM HAWA
wakakakaka
selamat berpuasa bagi yang muslim
semoga bulan puasa ni kita perolehi kesempurnaan
kehidupan yang bertambah manfaat
aminnnn.......

Wednesday, August 05, 2009

Persatuan Kompang Desa Pandan

Kumpulan Kompang Desa Pandan adalah sebuah kumpulan yang telah ditubuhkan sejak dari tahun 70an. Kini warisan ini diperturunkan kepada anak-anak muda, remaja dan belia. Motif utama adalah bagi mengelakkan anak muda dari terjerumus ke kancah yang tidak bermoral. Kepada sesiapa yang ingin membuat tempahan, sila lihat pada keterangan di bawah:



Jadi, kepada yang ingin membuat tempahan, boleh la menghubungi no yang tertera. Akhir kata dari saya adalah, KEPUASAN ANDA ADALAH KEUTAMAAN KAMI. Sekian sahaja. Assalamualaikum WBT.

Cinta dan Kawan

Huh! makin hari aku makin bosan nak pikir hal ni. Masalah ni pun kalau nak ikut hal yang Najib pikir pun xde besar macam ni. CINTA?? cinta tu suci la konon nyer, indah la rasa nya, happy la nikmat nya. Wat aku jadi makin bosan ada la.. SOLO?? lagi bagus.. xde beban nak pikir, pikir hal kita jer kan.. KAWAN?? ada yang leh pakai n ada yang leh campak longkang. So, kesimpulan nya ialah, KORANG PIKIR LA MACAM MANA YANG KORANG NAK sebab aku da taw apa yang aku nak. Ok bye.. Assalamualaikum WBT.

Tuesday, August 04, 2009

Kaya.. kaya...dan kaya...

Wah.. minggu ni aku rasa paling happy sangat.. kenapa?? mungkin sebab aku ni kanak-kanak istimewa kot.. tu pasal happy.. hehe.. xde la.. sebenarnya minggu ni minggu aku paling banyak dapat duit.. sama ada yang Halal mahupun yang Haram. Ok, kita muka kan dari yang Halal dlu la.Pertama sekali, aku dapat duit dari function men kompang.. dapat la sket duit wat pegi beli beg.

Nak di tambah keseronokan nyer, ada la member aku nak burn CD kt aku. Tu pun da dapat lagi duit poket. Memang meriah la rasa nya. Nak tambah lagi meriah nya, semalam, aku telah memang loteri SPORTS TOTO 4D, aku amik no kereta bapak aku 4225, saje la just suka-suka, sebab kebetulan aku order kt member aku, skali tgk result dapat saguhati. RM200 dlam sehari, sape x heppy kan.

Sampai je dekat rumah aku pun bagi la tahu dekat ayah aku yang no kereta dia naik, tiba-tiba aku tengok kelakuan ayah aku pelik, apasal lak orang tua ni, buang tebiat ke apa. Rupa-rupanya dia pon ada beli, tapi dia lagi up dari aku, sampai RM5 dia beli. Wow!! sudah kena RM1000 orang tua ni. Kaye gila dia, sampai kan semalam x sempat-sempat dia nak pegi tukar duit.

Tapi tu la, orang kata judi ni haram, so korang jangan la men judi ni, berdosa beb, taubat la banyak-banyak. Aku ni pun bukan selalu berjudi macam dorang- dorang smua tu, yang sekali beli sampai beratus-ratus. Ok lah.. Akhir kata, JUDI HARAM DISISI AGAMA ISLAM..

Sunday, August 02, 2009

Laksamana Tai Kun Dur

Pada zaman empayar cina kurun si kambing gurun, Maharaja cina iaitu Arumugam a/l muniandi (pelik nama maharaja cina ni, mcm nama india la plak) mempunyai isteri yang lawa dan cantik, kalah erra fazira. Setiap kali pergi berperang (perang mulut) baginda risau akan keselamatan isteri nya lalu bercadang mencari panglima untuk mengawal isteri nya.

Maharaja ada akal iaitu bakal panglima itu msti la seorang yang MATI PUCUK, ini kerana tak mungkin dia akan bermain kayu tiga bersama isterinya. Lalu diumumkan kepada rakyat jelata akan berita itu. Maka hari yang ditunggu telah pun tiba, ramai yang datang untuk temuduga. Saringan mengambil kira aspek ketahanan, kepantasan, kepintaran dan keberaian.

Akhirnya hanya 5 orang saje yang ke peringkat akhir. Peringkat ini menguji tahap seksual bakal panglima maka diberi setiap gendang dan dihalakan di hadapan kemaluan 5 pemuda tersebut. Syaratnya ialah, gendang siapa yang berbunyi, maka kalah la pemuda itu, ini kerana jika pemuda mencapai tahap klimak, makan kemaluan yang tegang akan bangung dengan sendiri.

Dayang-dayang di tasik dayang bunting pun masuk ke balai istana, lalu melakukan aksi menghairahkan bagi menaikkan nafsu 5 pemuda tersebut. Selang 10 minit, tiba-tiba kedengaran gendang 2 pemuda berbunyi. Tung...tung...tung.. maka terkeluarlah 2 pemuda tapi, selepas beberapa minit, kedengaran lagi gendang dari seorang pemuda berbunyi. Tung..tung..tung... maka tinggal la 2 orang pemuda yang masih bertahan.

Wah, persaingan semakin sengit, bakal panglima yang dicari benar-benar tahan nafsu. Maka dipanggil pula dayang yang lebih seksi (turut kelihatan dayang nurfaezah serta dayang ku intan). Maka aksi pun bermula, agak lama juga maharaja menunggu keputusan, hampir 1 jam dan akhirnya gendang salah seorang pemuda berbunyi, kini panglima yang dicari-cari telah pun dijumpai.

Baginda terus menabalkan pemuda itu sebagai panglima negara, Mesti korang ingat yang dia ni benar-benar mati pucuk kan, tapi korang salah, yang sebenarnya gendang pemuda ini telah pun kerkoyak pada awal-awal lagi, yang mana kemaluan pemuda itu telah mengetok gendang sampai pecah dengan hanya sekali ketukan. Dan kemaluan pemuda itu tersekat pada kulit gendang tersebut. Tu la pasal tak bunyi-bunyi.

Akhir kata, memang siap la isteri maharaja tu nanti jika ketiadaan baginda, memang kena sup tulang la isteri baginda, tengok lah, betapa bodoh nya akal maharaja, sampai wat benda macam tu.. hehehe.. Semoga kita berjumpa di lain kali. Assalamualaikum WBT.

Friday, July 31, 2009

MENANTU ke HANTU??

Kisah ini direka semata-mata oleh saya, namun jika diteliti, mungkin perkara ini pernah berlaku dalam masyarakat kita sekarang. Jadi, renung2kan la..

Alkisah, maka tersebut la kisah, sang kancil datang beramai-ramai menghadap sultan firaun, mana firaun pakai sultan, toyibbbbb....

Cerita dia bermula macam ni, pada satu petang di bulan Ramadhan, sepasang pelajar yang berkasih iaitu azam dan nora bercadang untuk berbuka puasa di luar, lalu si azam membawa nora ke kafe yang tidak jauh dari hostel mereka. Mereka pun berbuka la di situ. Semasa sedang menjamu selera, nora mendapat panggilan telefon dari ibu nya yang bertanya kan khabar. Nora pun menjawab la segala pertanyaan si ibu.

Dalam perbualan tersebut, nora memberitahu yang dia berbuka puasa bersama kawan lelaki nya iaitu azam, dan di kenal kan si azam dengan ibu nora di telefon. Sopan sahaja bahasa yang digunakan azam (nak pikat bakal mak mertua la kata kan). Selepas sahaja abis perbualan di telefon, mereka pun sambung berbuka puasa.

Hari tu sahaja pasangan tersebut berbuka puasa bersama-sama, kerana pada malam yang lain, azam sibuk dengan sembahyang terawaih. "tak apa lah kalau x dapat jumpa, janji dia tak lupa akan tanggung jawab nyer kepada agama" kata si wanita di dalam hati. Kringgg..krinnggg.... telefon berbunyi, panggilan daripada ibu wanita tersebut. Seperti biasa si ibu bertanya kan khabar tentang anak nya.

"Tak keluar berbuka puasa ke hari ini, x pergi kuar jumpa azam?" kata ibu kepada nora. Nora menjawab " tak ibu, azam sibuk sekarang ni, malam pula sembahyang terawih, mana sempat nak berbuka sama-sama, lagi la kalau nak jumpa". Si ibu hanya senyum sahaja mendengar kata-kata anak nya. Dalam hati si ibu berdetik "bagus nyer la budak azam tu, sopan, peramah, kuat agama".

Tik..tok..tik..tok..tik..tok.. Masa semakin berlalu, Hari Raya Aidilfitri akan tiba tidak lama lagi, cuma tinggal 2 hari sahaja lagi. Hari ini masing-masing akan pulang ke kampung, maka berpisah la pasangan tersebut buat seketika. Nora memberitahu kepada azam bahawa keluarga nya menjemput dia datang kerumah time raya nanti, azam pun mengangguk la tanda setuju.

Pada hari raya ke-4, pasangan tersebut kembali semula ke universiti. "Azam, minggu ni kita balik rumah nora ok, azam da janji kan ingin berjumpa dengan family nora". Azam hanya tunduk sebagai tanda setuju. Pada hari raya ke-8, mereka pun pulang ke rumah nora. Wah, azam di sambut bagaikan raja, maklum la, bakal menantu nak datang rumah. Selepas berkenalan dengan family nora, azam pun ke kamar untuk berehat.

Pada malam hari, mereka sekeluarga pun berkumpul la beramai-ramai. Namun azam tidak kelihatan. "Mana azam nora? pergi panggil dia kat bilik tu, wat pe la sorang-sorang kat sana, mari ajak berbual-bual di sini". Kata ayah nora ke padanya. "Mungkin azam tengah sembahyang tu ayah, nanti keluar la dia tu" jawab nora. "Wah, bagus nyer azam tu kan, jaga sembahyang nyer, tak tinggal pun" kata ayah nora kepada isteri nya.

Ayam berkokok, jam menunjukkan pukul 5 pagi, nora pergi ke bilik azam dan mengejutnya agar bangun sembahyang subuh, azam bangun lalu membersihkan diri. Lalu azam terus ke bilik nya untuk sembahyang sebuh, belum sempat azam ke kamar nya, ayah nora memanggil nya. "Azam, mari sini nak, kita sembahyang berjemaah bersama-sama". Azam menolak pada mula nya namun selepas di pujuk berkali-kali, azam akur. "Ok azam, kamu jadi imam, kami semua makmum nya" kata ibu nora. Azam terpingga-pingga, perasaan takut bercampur seram mula menyelubungi nya.

"Allahuakbar" azam menangkat takbir. Ini kali pertama azam menjadi imam, kerana sebelum ni dia hanya mengikut sahaja. Rakaat pertama selesai, lalu bangun untuk rakaat kedua, azam terlupa membaca doa qunut. "Azam ni terlupa ke nak baca doa qunut?" kata ayah nora di dalam hati. Selepas duduk tahiyat, azam bangun untuk melakukan rakaat ketiga. Ayah nora berasa pelik, bukan ke solat subuh 2 rakaat sahaja.

Akhirnya selepas rakaat ketiga azam melakukan tahiyat akhir dan memberi salam. "Fuh, selesai azab aku" kata azam di dalam hati. Ayah nora bertanya kepada azam "Azam, kamu terlupa baca doa qunut ya? kenapa kamu buat sampai 3 rakaat azam? Azam berasa pelik, lalu menjawab soalan yang di tanya oleh ayah nora dengan penuh semangat.

"Yeke pakcik 3 rakaat..? saya terlupa la tu pakcik, saya ingat kan da 4 rakaat da tadi" jawab azam dengan selamba nya. Ayah nora pon terpaku mendengar kata-kata dari azam. " Biar betul budak azam ni solat subuh 4 rakaat" ayah nora hanya menggelengkan kepala dan menerangkan hal yang sebenarnya kepada azam. Azam tertunduk segan kepada family nora dan berjanji akan belajar sembahyang.

Jadi kawan-kawan, apa yang dilakukan oleh azam sebenar nya, adakah betol puasa n solat terawih yang dilakukan azam? jadi.. korang pikir la sendiri.. Assalamualaikum WBT.

*Nama dan watak yang di paparkan ini hanya rekaan semata-mata, hanya sekadar untuk renungan.

Lawak JAKARTA dan PHEWITT..

Seorang pasangan suami isteri yang sudah lama berkahwin namun tidak pernah melakukan persetubuhan. Pasangan itu datang berjumpa seorang pakar mencerita kan cerita yang dihadapi, selepas diselidik dan dikaji, didapati si suami menhadapi masalah mati pucuk. Si suami pon pergi la berubat, berjumpa bomoh, dukun, pawang namun tidak juga membuahkan hasil.

Akhirnya si suami berjumpa seorang teman lama dan bertanya apakah cara perubatan yang patot di lakukan, si teman mencadangkan agar dia ke JAKARTA kerana disana ada orang yang boleh mengubati penyakit mati pucuk. Si suami pun berangkat la ke Jakarta, setibanya disana si suami menceritakan masalah nya pada orang tersebut. Si dukun pun berkata:

"senang aja mas ini ubat nya, begini cara nya, lo harus membaca jampi yang guwe ajar, dan jampi ini hanya boleh digunakan hanya 3 kali sahaja. Lo harus menyebut JAKARTA jika mahu melakukan ranjang dan menyebut PHEWIIT jika mahu berhenti".


Si suami pon berkata dalam hati, ok juga kalau macam tu, 3 kali pon xpela, janji aku dapat melakukan nyer. Si suami pon berangkat pulang ke kuala lumpur. Semasa di lapagan terbang si suami terdengar la pengumuman tentang penerbangan.

"Penerbangan dari Jakarta ke Kuala Lumpur akan berlepas 30minit dari sekarang, sila masuk kedalam pesawat"

Selepas mendengar pengumunan itu, maka bangkit la keris si suami. "aduh, boleh naik lak time ni, siot betol la orang ni, arghh ni x boleh jadi ni, Phewiittt" maka jatuh la sendiri keris si suami. Kini cuma tinggal 2 kali peluang untuk si suami.

Setibanya di Kuala Lumpur, si suami terus mendapatkan teksi kerana tidak sabar untuk berjumpa isteri nya dirumah. Sebaik menaiki teksi, si pemandu teksi pon bertanya, "pulang dari mana ni encik? pergi melancong ke ataw urusan kerja?. Si suami pon menjawab " baru pulang dari indonesia, atas urusan peribadi". "ke Jakarta ke encik", tanya si pemandu teksi. Dengan tak semena-menanya maka naik lagi keris si suami.

Si suami mengeluh dalam hati " adoi, sebut Jakarta pulak si driver teksi ni, aku pelangkong kepala driver ni kan". Maka si suami pun menyebut Phewiit lalu turun semua keris si suami. Akhirnya si suami tiba di perkarangan rumah nyer.

"Sayang, abang da balik da ni, sekarang abang da jumpa da penawar bagi masalah abang". Jerit si suami keriangan kepada isteri nya. Mereka pun masuk la ke dalam bilik, masing-masing sudah bersiap sedia untuk SHOW TIME. Si isteri pun bertanya kepada suami nya "abang, tak naik pon keris abg tu, kata da pergi berubat, sama je macam yang sebelom ni".

Si suami dengan berasa bangga nyer menjawab "Sayang tunggu la abg nak tunjuk ni, sayang jangan terjekut taw". Si suami pun menjerit dengan sekuat hati "Jakarta..!!!!!!!!!!". Maka bangun la keris si suami dengan begitu mempersonakan. Si isteri bagaikan tidak percaya. Si suami tersenyum sipu melihat reaksi dari isteri nyer.

"Phewitt, besar nya abang, sampai terbeliak mata ayang tengok ni" si isteri berkata kepada suami nya. Lalu keris si suami pun turun la dengan sendiri nya. "Aduh ayang, kenapa ayang sebut phewitt? langsung da tak boleh naik da keris abang ni". Si isteri terpinga-pinga akan kata-kata suami nya itu.

Si suami terduduk di sudut katil sambil mengerut-ngerut dahi nyer. Apa yang diusahakan kini hanya sia-sia semata. Demikian la tadi cerita tentang pasangan suami isteri yang malang ini. Akhir kata dari saya, Assalamualaikum WBT.

*keris = kemaluan lelaki

Bisness Baik Punya

Macam-macam bisnes yang kita boleh jumpa sekarang. Antaranya ialah penternakan lintah, penternakan cacing, penternakan ikan dalam sangkar dan macam-macam lagi la. Namun sekarang timbul satu lagi bisnes yang hanya memerlukan modal kecil iaitu PROJEK ANAI-ANAI. Mungkin ramai yang ingat ini lawak, tapi hakikat nya memang ada. Kelebihan yang berbeza dari yang lain-lain ialah:
  • Modal yang murah
  • Baka yang cepat membiak
  • Pulangan keuntungan yang lumayan
  • Kos penjagaan yang senang
  • Mudah untuk di ternak
  • Stokis disediakan untuk yang kurang mampu
  • Jimat untuk merobohkan rumah (x payah pakai kren)
Anai-anai kami ini terdiri dari pelbagai warna, bentuk, jantina dan saiz. Sesiapa yang ingin menempah boleh hubungi kami di +6007007007 ataw terus datang ke stokis kami yang berdekatan. Segala apa yang anda baca ini boleh merubah masa depan anda dari seorang kaya raya kepada pape kedana.. toing-toing-toing...

Thursday, July 30, 2009

Tambah Kenalan

Dengan kemunculan blog ini, ia dapat membantu aku untuk menyampaikan serta meluahkan apa jua pendapat aku tentang diri aku dan alam sekeliling. Namun bukan terhad pada 1 aplikasi sahaja, banyak lagi cara yang boleh aku guna kan untuk berhubung, so kalau korang nak beramah mesra dengan aku, boleh la layari ke:



Myspace di: www.myspace.com/arul_daniel


Facebook di alamat email:buyut_stylo@yahoo.com

Yahoo Massanger di: buyut_stylo@yahoo.com

Camfrog video chat di username: arul_daniel


Tagged.com di alamat email: buyut_stylo@yahoo.com


Skype di alamat email: buyut_stylo@yahoo.com

Friendster di alamat email: buyut_stylo@yahoo.com


So korang boleh la cari aku di alamat-alamat email yang aku sertakan tadi, semoga kita mampu jadi teman yang bisa membantu antara satu sama lain. Sekian sahaja. Assalamualaikum WBT.

Wednesday, July 29, 2009

Sakit Gigi


Arghhh... sakit gila gigi aku.. berdenyut-denyut macam nak tercabut kepala aku ni. Betol la kata orang-orang tua, sakit gigi ni lagi sakit dari bersunat (untuk lelaki jer). Ya ALLAH pedih gila ni, tertonggeng-tonggeng aku menahan sakit. Sebenarnya da lama da gigi aku ni sakit, dari minggu lepas lagi, tapi xde la sakit mcm yang aku rasa hari ni. Memang nak kena pi cabut ni, da tak tahan sangat da menahan sakit. Dugaan yang besar aku kena tempoh.. adoyai.. ni xleh jadi ni, dari aku menahan sakit lagi baik aku kuar modal pegi cabut gigi. Azab nyer tak dapat aku bayang kan. Kalau korang kena nanti, korang rasa la sendiri..

Tuesday, July 28, 2009

Avenged Sevenfold (A7X)

Mesti korang pelik kan, kenapa aku minat sangat dengan band ni. Kalau korang nak taw kenapa, sebab nya ialah:
  1. MUSIC dorang berbeza dari yang lain.
  2. PERFORMANCE dorang gempak giler.
  3. LOGO dorang smart, aku siap wat grafiti lagi kt bilik aku.
  4. LIVE show dorang terlalu dasyat beb.
  5. yang paling penting, kepala LAYAN kalau dengar lagu dorang.

Antara lagu2 dorang yang best n layan kepala adalah:
  1. A Little Piece Of Heaven
  2. Afterlife
  3. Dear God
  4. Seize The Day
  5. Bat Country
  6. M.I.A
  7. Scream
  8. Burn It Down
dan banyak lagi la lagu-lagu dorang yang best, kalau aku nak tulis memang penuh ruangan ni. Apa-apa pun Avenged Sevenfold (A7X) tetap mantap, dulu kini dan selamanya aku akan support band ni. Namun hampa sikit sebab band ni tak datang malaysia lagi, kalau datang memang aku orang pertama yang akan beli tiket dulu. Untuk semua, aku harap kan korang dengar la lagu dari band ni, leh hilang kan stress beb kalau dengar, kompem wa cakap sama lu.. Ok semua, berjumpa kita lagi dilain masa dan waktu. bye.. Assalamualaikum WBT

Al-Fatihah..

Tazkiah buat Yasmin Ahmad.Mungkin blog nya tidak akan wujud lagi

http://yasminthefilmmaker.blogspot.com/

yasminahmad Yasmin Ahmad Meninggal Dunia

KUALA LUMPUR: Pengarah filem dan iklan terkenal Yasmin Ahmad meninggal dunia kira-kira 11.25 malam ini.

Perkara itu disahkan oleh Ketua Pegawai Operasi Kumpulan Media Prima Datuk Seri Ahmad Farid Ridzuan yang berada di Hospital Pakar Damansara ketika dihubungi Bernama.

Yasmin, 51, rebah ketika membentangkan kertas kerja di Sri Pentas, ibu pejabat stesen televisyen TV3, pada Khamis dan dikejarkan ke hospital berkenaan.

Beliau dilaporkan mengalami strok dan pendarahan di bahagian otak. – Bernama

Resume Mantap

pade sape yang berhajat mencari kerja baru atau baru coba2 nak cari keje. nie ade contoh ckit care nak buat resume .

Name: Ah Mei
Age: Still young
Sex: Never. Still under age
Religion: I only have experience praying my cat who
dead 2 years before
Race: I love to race, how you know?
Nationality: I don't like National, I prefer Sanyo
IC Number: 6735
Telephone number: House no telephone
Hand phone number: 3310
Address: Penang Jelutong
City: Nor Haliza?
Postcode: I never post anything
State: In my family, I am 2nd
Country: I love to travel to Canada
Marriage status: Secret
Email Address: Hotmail
Education Background: My teacher said not bad
Working experience: Last time got sell pirated VCD
Father's name: Daddy
Father's IC: You ask him
Mother's name: Mummy
Mother's IC: You ask her
Current Salary: Depends on my daddy mood
Expected Salary: As much as you can pay
When can start work: Depends on my mood
Highest qualification:Ya, very high
Grade: Ya, very high
College/University: College
Signature: Can I use chop?

hapew mcm ok ke ko?

Stress (tekanan jiwa)



Selamat pagi malaysia.. Hehehe.. Hari ini hari selasa, so kalau dah hari selasa ni, selalu nyer ada pasar malam jogjakarta. Kenapa aku panggil jogja ada kerana di pasar malam tu ramai betol mat-mat indon dok bertenggek, kalau pegi sana da macam bukan warganegara malaysia adoyai pelik-pelik la dorg ni, buat negara ni macam negara dorang, tapi selagi tak kacau orang aku leh terima, kalau wat hal memang tunggu la korg aku hantar bom kt sana. guehehehe. Saje je aku tulis blog ni, nak hilangkan rasa boring dan bosan yang aku tengah alami sekarang ni. Maklum la tekanan hidup makin berleluasa sampai stress di buat nya. Namun semua ni dapat aku atasi dengan ada nya cara berpikir yang aku belajar dari pakar motivasi iaitu Dr Fadhilah Kamsah. Aku ingat lagi kata-kata nya yang berbunyi:

"kalau anda sukar menangani stress ya, yang mana keadaan diri anda sebenar nya telah dikawal oleh syaitan, syaitan yang sentiasa menghasut kita agar membuat sesuatu aktiviti yang kurang bermoral ya, ingat ya anak-anak, tangini stress dengan sebaik-baik nya, berfikiran positif, insya-ALLAH anak-anak akan berjaya"

Wah, mendalam sungguh makna nya tu. So korang semua aku nasihatkan agar bijak la menangani stress ni, kalau kita stress semua yang kita wat rasa tak kena, cepat marah, kesihatan terjejas, jadi amik masa berehat, tenangkan fikiran dan sentiasa berfikir rasioanal. Aduh, lapar la pulak perut aku pagi-pagi ni (maklumla x sarapan lagi). Lapar gila-gila, tunggu jap ea, aku nk pergi wat air jap. 5 minit jer. Im back!! hehe.. aku wat air nescafe je ni. Korang jangan marah lak ok.. aku wat untuk aku je ni.. hehe.. korang kalau nak korang wat sendiri la. Wakakaka.. Ok lah, sekian je cerita aku yang aku nak kongsi dengan korang, ada kerja yang perlu aku selesaikan, so kita jumpa dilain masa ok, dengan pelbagai lagi cerita yang terbaru, but korang semua, amik iktibar dari apa yang kita lalui kerana ianya adalah kehidupan yang menggerakkan kita, ingat! hidup ini umpama sebuah roda yang berputar, ada masa nya kita jauh dibawah dan ada masa nya kita dijulang diatas, jadi jangan la kita bongkak kerana ianya hanya memakan diri kita sendiri. Selama yang kita nikmati ini hanya pinjaman semata-mata. Ok semua, bye.. Assalamualaikum WBT.