BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

๑۩۞۩๑ our local ๑۩۞۩๑

hear it.. feel it.. u can do it..

Thursday, September 24, 2009

One day in SYAWAL..!!

hye smua.. bertemu kita sekali lagi
dalam entry terbaru..
mishh u all so much..!!!!
lamo da den x update blog ni..
ado la dalam 4 5 6 7 8 9 hari.. hehehe..
ni ado beberapa pic nk kongsi ngan
u all smua sebelom, semasa dan sewaktu dengan nya..

meh sni aku terangkan pic tu 1 by 1..
  1. pic irfan men bunga api kt umah aku time malam raya
  2. ketupat bergantungan.. hehe
  3. stock mercun from my uncle (inspektor)
  4. takbir raya on tv3.. sadis2..
  5. time pagi raya di perak.. meriah kuih..
  6. raya yg boring.. dok tidor jer keje nyer
  7. melawat umah sanak sedara..
  8. kemegahan bandar teluk intan
  9. jalan2 cari pasal di bandar teluk intan..
so pada smua.. selamat hari raya..
maaf zahir dan batin..

Friday, September 18, 2009

Nike Air Tail Wind




Thursday, September 17, 2009

Syabas MALAYSIA..

PUTRAJAYA: Pasukan Formula Satu (F1) Malaysia akan bertarung di lapangan F1 di seluruh dunia mulai musim depan berbekalkan kereta, pemandu dan pasukan sokongan terdiri daripada rakyat negara ini.

Perdana Menteri berkata, pasukan yang diberi nama 1Malaysia F1 Team itu adalah usaha sama antara kerajaan dan sektor swasta dengan membabitkan teknologi Proton dan Lotus, serta mendapat sokongan Litar Antarabangsa Sepang (SIC), Persatuan Sukan Pemotoran Malaysia (MAM), Naza Motor dan Air Asia.

“Ini pasukan Malaysia. Kereta direka bentuk di SIC, dikeluarkan di SIC, di uji di SIC dan kereta buatan Malaysia. Kumpulan pitstop pun rakyat Malaysia,” katanya pada sidang media itu. Turut hadir Pengarah 1Malaysia F1 Team, Zahri Ismail dan Pengerusi Proton Holdings, Datuk Mohd Nadzmi Mohd Salleh.

“Ia bukan kegiatan sukan semata-mata kerana ada unsur pemasaran untuk Proton dan Malaysia serta jenama Air Asia dan Naza juga dapat dipopularkan,” katanya.

Saingan sengit minggu ini..

bertemu kembali kita kali ini..
minggu ada yang paling dasyat bagi aku..
mesti korg pikir raya kan.. namun tidak..
yang sebenar nya ialah EPL!!!
hehehe..

mggu ni pertemuan antara 4 kelab gergasi
saingan EPL musim ni.. iaitu antara


dan juga kelab kesayang ku chelsea

so diharap chelsea mampu mencipta
kejayaan yang membanggakan...
BLUE IS THE COLOUR!!!






Monday, September 14, 2009

Aidilfitri or Deepavali

hai smua.. berjmpa lagi kita kali ni..
"korang ni raya kita ke ataw raya k**ing ni"
tegur seorang makcik yang lalu depan umah aku
dan dengan selamba aku menjawab
"satu malaysia makcik"

ini kerana td fmly aku bergotong royong
beramai-ramai memeriahkan
majlis membuat
"murukku"

1. tepung di adun permatang pasir
2. ditekan menggunakan mesin V78 ciptaan Sentul Timur
3. digoreng dengan kadar suhu kipas satay
4. air asam boy sebagai pembasah tekak

sekian sahaja untuk entry kali ni..
bye smua, jmpa lagi..
Assalamualaikum WBT.

Sunday, September 13, 2009

Raya datang lagi...

selamat hari raya
maaf zahir dan batin
untuk semua
teman2 sekalian.

Perak lokasi raya tahun ni.
teluk intan bandar dituju
maybe aku balik pagi
raya sebab kesian
mak cik aku beraya di KL.. (ibu tunggal)
so kena la teman dia..

di halaman rumah

so.. tahun ni juga mgkin beraya lama di perak..
sebab nya ialah..
sebab da lama x balik perak.. hehe

sekian untuk entry kali ni..
jmpa lagi nnt yer..

Friday, September 11, 2009

Kenapa baru sekarang..

kenapa perlu sekarang..??
apasal tak dari dlu
mggu lepas ke..
semalam ke..
kenapa nak hari ni jugak..
aku pon xtaw la..
aku cuma harap sangat2
x perlu la nak sorok2
mcm yang aku slalu cakap
"saya kan lurus"

Thursday, September 10, 2009

saat berlari meninggalkan minit mengejar jam

semakin hari semakin dekat nak sambut raya kan.. x sabar rasa nyer (nak makan time siang) hatiku.. yela.. dapat beraya ke rumah kawan2, sedara mara, mesti meriah kan.. tapi ingat jaga keselamatan diri anda semasa dijalan raya.. (iklan kejap).. anyway.. raya ni jemput-jemput la dtg ke rumah ok.. calling2 dlu supaya senang aku prepair mee goreng untuk korang, kalau korang men serbu jer.. nampak gaya nyer makan biskut kering jela... ok sekian dari saya.. jmpa lagi.. bye... Assalamualaikum WBT..

Wednesday, September 09, 2009

penting ke tarikh ni..

09.09.09

penting sangat ke tarikh ni..
macam-macam benda
yang nak buat pada tarikh ni..
kenapa tak
pada tarikh yang lain...??

antara yang ada ialah..:
ROAD SAFETY
HARI RADIO SEMALAYSIA
HARI RABU


lantak la.. aku x amik port pon benda2 ni...
lantak la org nak cakap
ada aku kisah..???


Monday, September 07, 2009

Banyak makan semut

Arrghhhh... tidak..!!!!

kenapa la aku leh lupa pasal baju raya
tahun ni.. kenapa harus begini..

Aku punya la plan nak bikin cantik2
baju raya aku... namun semua nya
hanya tinggal masa yang berlalu..

TIDAK MUNGKIN..!!

Sunday, September 06, 2009

Rancangan Buka PUASA yang GAGAL..!!

arul: Hari ni buka kt mner..??
emak: Carrefour..
arul: Dekat mner..??
emak: Ampang...

selang beberapa minit kemudian...

arul: Buka kt mner td..??
emak: Carrefour la..
arul: Ooo.. Ok..

Selang beberapa ketika pulak....

arul: Buka kt carrefour kan..
emak: Ko nk tnya berapa bnyk kali ni..
arul: Yela.. tnya je pon salah ke..??

jam menunjukkan pkul 7 mlm..
aku pun kemas2 bazaar terus la ke tmpt yang dituju..
iaitu di Carrefour AMPANG...

Kedengaran bunyi azan maghrib.. fmly aku x smpi2 lg..
mgkin jalan sesak kot..
aku pon beli la air.. utk juadah berbuka..
da hmpir pkol 8 da ni..
mana dorang smua..

Aku pun telefon la ayah aku...
truttt...truuttt........truuutt....truuuttt....

arul: mana..?? xkan x sampai lagi..
ayah: kt food court ni.. dtg la sni...
arul: lorh.. awat x habak da sampai...
ayah: meh sni.. kt tmpt sizzling ni...
arul: parking kat mner...?
ayah: kt car wash la.. tmpt selalu parking tu..
arul: car wash mana lak ni.. kt tmpt selalu..??
ayah: abg kt mner..??
arul: kat ampang la... kata carrefour ampang.
ayah: la.. ayah kt carrefour wangsa maju la..
arul: td cakap nk g ampang.. ni kt wangsa maju lak..
ayah: yang g kesana wat pe lak..
arul: td mak ckap buka kt sni.. adoii...
ayah: x lah.. meh dtg sni.. ayah tggu..
arul: yela.. (dalam hati panas nyer x leh tahan)

aku pun g la ke wangsa maju..
berbekalkan motor E kali lima aku...
hati bengkek memang xleh cakap la..
smpai sana jer.. dorang blame aku..
apa lg.. mula la aku #@&#&*(!@!#

aku x makan pun kt sna..
terus aku balik umah..
malas aku nk layan kerenah dorang2 tu..
tu jer entry untuk kali ni..
salam dari hati yang tengah panas..
Assalamualaikum WBT.

Saturday, September 05, 2009

Kelakar yang menyakitkan perut

Lawak.. mmg lawak..
Nak taw apa yang lawak nyer... layan ni ....

video

hahaaha... selamat terhibur...

Bagaikan ayam bercakap dengan itik

Perghh... pening kepala aku nak membaca nyer..
buat pertama kali nyer benda ni ada kt umah aku..
ntah dari mana ntah dtg nyer benda ni..
bnda yang aku maksudkan tu adalah..

surat khabar thailand

aku tnya la seisi rumah.. seluruh pelusuk..
semua x taw dari mana asal nyer bnda ni...
akhirnya... adik aku dengan bangga menjawab...
tu bekas bungkusan mercun, adik beli tadi..
pelik nyer.. kt sape2 ntah dia g beli mercun tu..
sekian sahaja untuk entry kali ni..
Assalamualaikum WBT.

Friday, September 04, 2009

Bila irama bersatu dengan lagu..

kring...kring..........kring....kring.......
telefon aku berdering memecah suasana malam...
no yang aku x kenali pulak tu..
aku pu jawab jela.. mana taw orang2 penting ker..

shah: hello... ni arul ke..??
arul: ni sape ni..??
shah: ni arul ke..??
arul: yup.. kenapa..?? sape yang call ni..??
shah: ni shah, member atam..
arul: shah maner lak ni..??
shah: member tempat keje dia la..
arul: owh.. kenapa..?? ada hal dunia ke akhirat..??
shah: hahaha... (gelak manje).. aku nak ajak g jamming ni..
arul: hah!!! jamming..??
shah: yup.. jom la.. g layan2 kepala...
arul: aku mana la taw men benda2 alah ni...
shah: x payah tipu la.. atam bgtaw ko pnh men (drum) sblom ni..
arul: lorh... hahaha... (gelak datuk K)
shah: aku tggu ko kt bawah.. cepat sket..
arul: ok2.. aku mndi dulu.. jmpa nnt k.. chow..
shah: chow...

itu antara beberapa bual ayat penyata yang aku borakkan...
so aku pon siap2 la n turun ke bwah..
n sampai je kt tempat jamming tu...
smua bilik penuh.. adoyaiiii... lmbat booking la ni..
yang ada pon satu bilik ni.. 1/2 jam jer leh men..
mana ckup nak wat layan kepala..
tapi xpela.. daripada x dapat nak layan...
n apa2 pon.. sempat la men 3 4 5 6 buah lagu..
lamo dowh xmen drum.. da dekat 3 tahun x pegang..
hahaha.. apa2 pun td mmg enjoy la..
ok.. jmpa lagi.. bye smua..
Assalamualaikum WBT..