BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

๑۩۞۩๑ our local ๑۩۞۩๑

hear it.. feel it.. u can do it..

Saturday, August 22, 2009

Ramadhan Al-Mubarak

Assalamualaikum.. salam diberi pembuka bicara..
wah, sopan nyer la budak ni...
anak sape la ni..
hehehe.. ok lah.. aku ada story nk citer ni..
walaupun korang tak nak dengar xpela..
ni blog aku!!! sukati la aku nak citer apa!!!
huahuahuahuahua.. gelak besar nampak..
22hb august 2009 bersamaan 1 Ramadhan 1430 hijrah..
hari ni semua umat islam diseluruh dunia
akan menyambut bulan keberkatan iaitu bulan Ramadhan.
tidak ketinggalan juga aku sekeluarga..

meriah rasanya bila bulan puasa ni..
teringat la pulak masa kecik2 dlu..
time bulan puasa ni.. jadi tokey mercun tu..
hahaha... mana aku dapat mercun tu???
ada orang sponser la wei.. nak taw sape??
pakcik gua.. haha koperal isa bin hassan...
ahaha.. dia la yang bagi aku mercun2 tu..
smua tu dapat hasil serbuan n operasi dia..
nak dijadikan cerita la kawan2..
tgh satu malam tu, kusyuk men mercun la..
umah flat, biasa la, budak2 ramai.. so ramai la puak..
aku n the geng pon konon nyer nak jadi gangster kampung pisang la..
pegi la ke kawasan kejiranan lain..

time tu berbekalkan mercun roket dan thunder clap..
kami pon menyusup masok..
jeng jeng jeng jengggg..... (muzik combat)
hahaha.. da tu saje la wat pasal kat sna..
mula2 gaduh2 mulut jer.. sampai satu ketika tu..
budak sana pon baling la mercun.. mak ai.. da mcm perang iraq da..
masing2 pon baling la motar masing2..
aku pon apa lagi.. kuar la mercun thunderclap aku..
selepas meneliti lokasi untuk di musnah kan..
sumbu dinyalakan.. 5..4..3..2..1.....
eeeeeeeee... ( bunyi thunder clap )

alamak!!!!!
sasaran thunder clap aku tersasar..
masuk umah orang lak tu..
berbekal kan selipar jepun da seluar pendek..
aku membuka seribu langkah..
dalam gelap tu, aku lari bagaikan lipas kudung kena api..
kedebukkk!!!!!! alamak.. sudah masok longkang la..
dan hasil nyer aku dapat ialah parut di mulut..
akibat terkoyak masa jatuh tu.. n kesan nya ada lagi sampai sekarang...

bila ingat2 kan balik, apa la nasib family yang umah dia kena tu kan..
mesti mengamok, mencarut kat aku..
hahaha.. minta maaf makcik n pakcik.. ( mcm la dorang men blog nk baca entry aku ni )
kekadang sedih juga bila bulan puasa ni..
terutama bila terkenangkan orang nak da xde..
arwah nenek aku salah satu daripadanya..
mungkin aku bukan cucu yang baik namun kau la segalanya bagi aku..
tiap kali bulan puasa, aku la yang selalu dpat duit lebih..
haha.. kenapa?? sebabnya nenek aku tinggal dgn fmly aku..
so aku la cucu yg tua dalam umah tu.. so apa2 keutamaan diberikan pada aku..

tapi kini semua nya da xde, hanya doa dan al-fatihah yang mampu ku berikan..
apa2 pun kehidupan mesti diutamakan..
segala apa yang terjadi sebelum ni dijadikan iktibar..
di jadikan amalan serta yang paling penting..
mesti la sentiasa bersyukur dengan apa yang kit ada sekarang ni..
ok la kawan2, cukup setakat disini saja entry untuk kali ni..
semoga kita berjumpa lagi..
dimasa dan hari yang akan datang..
salam sayang dari saya untuk anda semua..
Assalamualaikum WBT..

1 kata-kata kesat:

zalikha razali said...

adk u ke? comelnye..cm u kecik2